New Orleans Dixie Skaters
/

NODS

 

 

 

Historie

Op 25 februari 1985 speelde bij de inhuldiging van de Elfstedentochtrijders in Eindhoven een gelegenheidsband. De muzikanten waren zelf ook enthousiaste schaatsers en lid van de plaatselijke ijsclub. Dit bescheiden optreden werd meteen uitgezonden voor Omroep Brabant. In feite betekende het de oprichting van de ‘New Orleans Dixie Skaters’.

De band legt zich toe op het spelen van oude stijl jazzmuziek. Het is de muziek die rond 1900 ontstaan is in New Orleans, een plaats in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. 

De NODS - zoals de band vaak wordt genoemd - werken gestadig aan een repertoire dat op dit moment uit ca. 75 nummers bestaat. Steeds wordt daarbij gestreefd naar een moderne, maar wel complete uitvoering van het oorspronkelijke ‘verse’ en ‘chorus’.

De muzikanten - een (h)echte vriendenclub - hebben op het podium duidelijk plezier in het musiceren en betrekken daar graag het luisterpubliek bij. Ook als straatorkest valt dit aspect op. Zij zijn inmiddels een bekende verschijning op jazzfestivals, in jazzclubs, bij recepties en andere festiviteiten. De band wordt gewaardeerd omdat hij borg staat voor een prima en gezellig optreden.